Υλικά:
(για 2 άτομα)
250 γρ. ωμά ρεβύθια,
5 κ.σ. νιφάδες βρώμης,
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι,
1 κ.γ. κύμινο,
μαϊντανό,
δυόσμο,
3 κ.σ. ελαιόλαδο,
αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια μας στο νερό από το προηγούμενο βράδυ ή για τουλάχιστον 10 ώρες.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Μην τα αλέσετε πάρα πολύ. Μόνο τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει το μείγμα τραγανό.
To αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
To αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στου 200 βαθμούς και παράλληλα πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
Τα βάζουμε στον φούρνο για 15' μέχρι να ροδίσουν και έτοιμο το πιάτο μας.
Σερβίρεται πολύ ωραία με ταχίνι ή σουσάμι από πάνω.
Καλή όρεξη!
Ingredients:
(for 2 people)
250 gr. raw chickpeas,
5 Tbsp oat flakes,
2 garlic cloves,
1 onion,
1 tsb cumin,
persil,
mint,
3 Tbsp olive oil,
salt,
pepper.
Recipe:
We soak the chickpeas in a bowl with water for at least 10 hours.
We add all the ingredients together in the blender. Do not blend them too much, just as much as we need to have a crispy mixture.
We put them all together in a bowl and we leave it in the fridge for at last 1/2 hour.
We heat the oven in 200 degrees and at the same time we shape the chickpea balls.
We put them in the oven for 15' and our meal is ready!
It's served with tahini sauce on the top or sesame seeds.
Enjoy!
Μιααααμ.... Λατρεύω τα ρεβύθια, ωραία ιδέα!!!
ReplyDelete