Tuesday 26 May 2015

Σπιτική πίτσα χωρίς γλουτένη - Home made gluten free pizza

Τελευταία στα πλαίσια μιας δίαιτας χωρίς γλουτένη που ακολουθούμε οικογενειακώς αποφάσισα να φτιάξω πίτσα με ειδικό αλεύρι χωρίς γλουτένη.

Υλικά:
Ανάμεικτο αλεύρι ρυζιού και καλαμποκιού 350 γρ,
250 γρ. χλιαρό νερό,
1 κ.γ. αλάτι,
1 κ.γ. μαγιά

Συνταγή:
Πλάθετε το ζυμάρι και το αφήνετε μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
Έπειτα με τον πλάστη δίνετε στην πίτσα το σχήμα που θέλετε αλευρώνοντας τις δυο πλευρές της ταυτόχρονα για να μην κολλήσει. Προσοχή μην σας διαλυθεί το ζυμάρι. Η γλουτένη ως φυσική "κόλλα" του ζυμαριού βοηθά στο να μένει το ζυμάρι συμπαγές, επομένως με το ρυζάλευρο και το καλαμποκάλευρο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στις κινήσεις.

Τέλος, τοποθετείτε τα υλικά που επιθυμείτε στο φρεσκοανοιγμένο ζυμάρι σας.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και ψήνετε την πίτσα σας για 15'-20'.

Συνοδεύστε το με μια γευστική πολύχρωμη σαλάτα της αρεσκείας σας.


In the context of a gluten free diet which my family and I adopted very recently, I decided to make a pizza with no gluten flour.

Ingredients:
350 gr mixed rice and corn flour;
250 gr water,
1 tbs salt,
1 tbs yeast

Recipe:
You make the dough and you leave it for a half an hour in a room temperature.
Then shape your dough carefully. Be aware that the dough can be easily dismantled due to the lack of gluten which works as a natural 'glue'.
In the end you add the toppings you prefer. 

Heat the oven to 220 degrees and bake your pizza for 15'-20'.

You can accompany your pizza with a nice colourful salad.

1 comment:

  1. Επιτελους αρχιζουμε να φτιαχνουμε συνταγες κ πιτσα χωρις γλουτενη! εχω μεινει εκπληκτος με την συνταγη μεχρι τωρα επαιρνα απο εδω https://xrisizimi.gr/proionta/pizza-margherita-glutenfree/
    αλλα τελικα θα δοκιμασω αυτη την συνταγη ! ευχαριστουμε

    ReplyDelete