Thursday 28 May 2015

Κοτόπουλο με πουρέ γλυκοπατάτας και μπρόκολου - Chicken with mashed sweet potato and broccoli

Πιστή στις απλές και γρήγορες μαγειρικές προτάσεις, σας παραθέτω άλλη μία συνταγή για όσους θέλουν να φτιάξουν ένα πιάτο εύκολο, αλλά παράλληλα γευστικό και πρωτότυπο. Το πιάτο λοιπόν της ημέρας είναι κοτόπουλο στήθος ψημένο στην λαδόκολλα με πουρέ γλυκοπατάτας και μπρόκολου. 


Για το κοτόπουλο:
Θα χρειαστείτε δύο φιλέτα στήθος χωρίς την πέτσα τα οποία και θα μαρινάρετε για μερικές ώρες με λάδι, μέλι και δενδρολίβανο.


Για τον πουρέ:
1 γλυκοπατάτα, 
1 μικρό μπρόκολο,
1/2 αβοκάντο
1/2 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
1 λεμόνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Τοποθετείτε μέσα σε αλουμινόχαρτο το μαριναρισμένο κοτόπουλο και το κλείνετε καλά από πάνω. Αφήνετε το κοτόπουλο στον φούρνο για περίπου 30' μέχρι να ψηθεί καλά. Με το αλουμινόχαρτο αποφεύγετε να σας ξεραθεί και να χάσει τα ζουμιά του. 

Όσο το κοτόπουλο είναι στον φούρνο καθαρίζετε την γλυκοπατάτα και την βάζετε μαζί με το μπρόκολο στον ατμό για 10'. Μπορείτε και να τα βράσετε, ωστόσο, να ξέρετε ότι τα λαχανικά με το βράσιμο χάνουν πολλά από τα θρεπτικά συστατικά τους. Όταν μαλακώσουν αρκετά ώστε να μπορούν να πολτοποιηθούν τα βάζετε όλα μαζί στο μπλέντερ ή τα πολτοποιείτε με ένα κουτάλι. Στο μείγμα σας τοποθετείτε και μισό αβοκάντο με λεμόνι. Το αβοκάντο θα δώσει στον πουρέ μια ωραία κρεμώδη υφή σαν να έχετε βάλει βούτυρο. Στο τέλος βάζετε και το λάδι. 


Σερβίρετέ τε το μια απλή σαλάτα με μαρούλι και κρεμμύδι.

Committed to simple and quick culinary proposals, my new recipe addressed to those who don't want to spend too much time in the kitchen and on the other hand they would like to cook something unconventional and tasty. The dish of the day is chicken breast baked in the silver foil with mashed sweet potato and broccoli. 


For the chicken:
You need 2 chicken breasts without the skin. You marinated them for a few hours in a bowl with olive oil, honey and rosemary.


For the puree:
You need 1 sweet potato.
1 small broccoli,
1/2 avocado
1/2 garlic clove (optional)
1 lemon
2 Tbsp. olive oil


Recipe:
You heat the oven to 220 degrees. You put the chicken breasts into the foil and you close it very well. Then you leave it in the oven for approximately 30'. With the foil your chicken will remain soft and juicy.
At the same time you peel the sweet potato and you steam it with the broccoli for 10'. If you prefer you can boil them even though I wouldn't recommend this method, as the vegetables lose their nutrional value in the boiling water. When your vegetables become smooth enough you mashed them with a spoon and you stir them all together. Add then a 1/2 mashed avocado in order to give your puree a nice creamy texture as a replacement of butter. In the end, add the lemon juice and the olive oil.   

You can serve it with a simple lettuce salad with fresh onion.

No comments:

Post a Comment